นิทานก้อม

นิทานก้อม : หาซ่อยแหน่

นิทานก้อม คือ นิทานที่มีเนื้อเรื่องสั้น ๆ กะทัดรัด อาจจะเป็นในรูปนิทานที่มีคติสอนใจ สอดแทรกคำสอนหรือสะท้อนวิถีชีวิต หรือตลกขำขัน ประโลมโลก นิทานก้อมอาจเล่าในทีมีงานรื่นเริง หรือพบปะเฮฮากัน หรือเล่าสู่กันฟังในตอนเย็น หลังจากกินข้าวเย็นเสร็จ (ข้าวแลง) เพราะว่าสมัยก่อน บ่มีโทรทัศน์ พัดลม หรือ สื่อสิ่งบันเทิง นอกจากมีการมีงานบุญ ถึงจะได้ดูสิ่งมหรสพ เช่น หมอลำ เป็นต้น

นิทานก้อม : หาซ่อยแหน่

มีสองผัวเมียข้าเจ้าอยู่นำกันมาดนเติบแล้วหล่ะ หม้อเข่าดำแล้ววาซั้นไป่มื้อหนึ่งผุเป็นผัวเผิ่นกะไปเอาทะเบียนสมรสมานั่งเบิ่งพลิกหน้าพลิกหลังอยู่นั่นหล่ะ เป็นชั่วโมงโพ้นหละไป่…….

ผุเป็นเมียเผิ่นกะนึ่งเข่านึ่งปลาถูบ้านเผิ่นกะซอมเบิ่งผัวเผิ่นไปนำคือกันผุเป็นเมียเรากะยิ้มพอใจหลาย วาผัวเจ้าของคือซิฮักเจ้าของหลายคือซิภูมิใจกับทะเบียนสมรสวาชั่นไป่…… เลากะอดบ่ได้เนอะเลยถามผัวเลาวา…..?

“อ้าย ๆ เห็นเจ้านั่งเบิ่งทะเบียนสมรสแต่ดนแล้ว อ้ายบ่เบื่อบ่” อ้ายหาอีหยัง….?” ผุเป็นผัวกะเลยหันมายิ้ม แล้วกะตอบว่า….. อ้ายบ่เบื่อดอก อ้ายกะลังหาวามื้อเบิ้ดอายุ มันยุหม่องได้!!!!! “…..โอ้ย….บักฮู้ดากเอ้ย…..”

NaniTalk

Nanitalk.com เว็บไซต์ที่รวม ข่าวทันทุกเหตุการณ์ ข่าวไอที เรื่องน่าสนใจ ข่าวบันเทิง ข่าวต่างประเทศ BNK48 ข่าวโซเชียล ท่องเที่ยว สุขภาพ อาหาร วันสำคัญ ดวง เกม อีกมากมาย

บทความที่เกี่ยวข้อง

Leave a Reply

Back to top button
Close